Taxatie van je woning in Zwolle en omgeving

 

Wanneer je een woning koopt of verkoopt, is het belangrijk dat er een juiste inschatting van de waarde van de woning wordt gemaakt. Dit wordt ook wel een taxatie genoemd. Een taxatie is nodig voor het aanvragen van een hypotheek en dient te worden gedaan door een gecertificeerd taxateur. Voor een NHG-hypotheek is een taxatierapport zelfs vereist. Het is daarnaast ook nuttig om de waarde van jouw huis vast te stellen na een verbouwing of bij verkoopplannen. Bij een waardestijging kan een verkoop gunstig zijn. Voor al deze situaties kunnen wij hulp bieden. De makelaars van Woonaccent Makelaars Van Dorsten zijn gecertificeerde en onafhankelijke vastgoed taxateurs aangesloten bij Nederlands Register Vastgoed Taxateurs, de NRVT. 


 

Wat houdt een taxatie in?

Een taxatie is een rapport waarin nauwkeurig wordt vastgesteld wat de huidige marktwaarde van jouw woning is. In dit rapport komen verschillende onderdelen aan bod, zoals marktontwikkelingen, bestemmingsplannen, de woon- en leefomgeving, kwaliteit van bouwmaterialen, de staat van onderhoud en meer. Van al deze onderdelen wordt een analyse gemaakt door de makelaar. De makelaar brengt dan ook eerst een bezoek aan het huis, waarvoor een afspraak wordt gemaakt. Vervolgens worden deze bevindingen aangevuld met een desktopresearch naar overige omstandigheden die invloed hebben op de waarde van het huis. Een week later ontvang je een gevalideerd taxatierapport. Woning taxatie met Woonaccent Makelaars Van Dorsten in Zwolle
 
 

In 3 stappen jouw huis taxeren in de omgeving van Zwolle


Je huis taxeren door Woonaccent Makelaars Van Dorsten in ZwolleVeelgestelde vragen 


Waarom moet een taxatie worden uitgevoerde door een gevalideerd taxateur?

Om fraude en fouten te voorkomen wordt de waarde van een woning op een bepaalde manier vastgesteld. Dit gebeurt conform de richtlijnen van onafhankelijke belangenorganisaties, zoals het NWWI en de NRVT. Een taxateur moet dan ook aangesloten zijn bij een van deze organisaties wil het taxatierapport valide en rechtsgeldig zijn. Voor het aanvragen van een hypotheek eist het NHG (Nationale Hypotheekgarantie) en andere geldverstrekkers, zoals banken of hypotheek organisaties, een gevalideerd taxatierapport. 

 

Zijn een taxatie en een bouwkundige keuring hetzelfde?

Een taxatie is niet hetzelfde als een bouwkundige keuring. Bij een taxatie wordt de huidige marktwaarde van een woning vastgesteld door een erkend taxateur. Een bouwkundige keuring wordt gedaan door een bouwkundige om de bouwtechnische staat van de woning en eventuele gebreken in kaart te brengen.
 

Waar kun je een taxatierapport voor gebruiken?

Een taxatierapport heb je nodig voor het oversluiten van een bestaande hypotheek, financieren van een gekocht huis, de verhoging van een bestaande hypotheek vanwege verbouwingen, aangifte van successierecht of een normale belastingaangifte.
 Taxatie in de omgeving van Zwolle? 

Dus heb je een taxatie nodig in de omgeving van Zwolle? Of heb je een andere vraag over dit onderwerp? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Neem contact met ons op door het onderstaande formulier in te vullen. We maken graag kennis met jou. 

Contact

Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring